Service

STORINGSDIENST

010 - 435 81 37

Roller vorken

Conventionele pallets in uw eigen werkomgeving

Onze pallet kantelaar is een natuurlijk element in elk palletloos laadsysteem. Door het omkeren van het product, kunt u uw eigen pallets in huis houden en toch containers met een hoge snelheid beladen. Een ideaal systeem voor als het product op de plaats van bestemming met de hand kan worden gelost.

 Voordelen van palletloos verladen zijn:
- geen handmatig laden van containers
- geen kosten voor thermisch behandelde pallets
- geen kosten van verloren pallets
- vermindert het ladinggewicht en maximaliseert de beschikbare laadinhoud

Een concept in onze kantelaar is de door Nederland ontwikkelde roller vorken. Een conventionele vorkheftruck is voorzien van twee, drie of vier van deze speciaal ontworpen lepels die zijn uitgerust met twee sets van kleine rollen. De lading zonder pallet wordt afgepakt uit de geribbelde laadtafel van de kantelaar en neergezet in een container. Als de heftruck terugrijd, draaien de rollen in tegengestelde richting waardoor de zakken op de plek blijven staan waar deze worden neergezet. Het grootste deel van dit soort producten zijn melkpoeder, suiker en ander zakgoed. Bestemming is veelal een land waar het manueel lossen van containers een gemeen goed is. Dit geeft maar aan dat de arbeidskosten op de plaats der bestemming ruimschoots wordt goedgemaakt door de ruimtebesparing zonder pallets.

Bij elk van deze systemen, heeft u als klant het voordeel van het gebruik van conventionele pallets in uw eigen werkomgeving, en de mogelijkheid om op het laatste moment te beslissen welk product op welke wijze wordt verladen. Deze flexibiliteit is de sleutel tot kostenbesparingen en tot het leveren van ladingen in de vorm zoals op dat moment verlangt wordt.

Technische
specificaties

Palletloos verladen roller vorken

Te beladen met een heftruck  
1 pallet tegelijk te beladen  
Door het kantelen wordt de lading goed uitgevlakt  
Eenvoudig uit te nemen dmv een push plaat  
Robuuste machine  
Afscherming met hekwerken en lichtscherm  

 

Optioneel

Andere pallet hoogtes  
Automatisch pallet afvoer  
Machine voorzien van afstandsbediening zodat 1 heftruckchauffeur het volledige proces kan doen