Service

STORINGSDIENST

010 - 435 81 37

In-line system

Automatiseren verhoogt de efficiëntie

Een intern verbod van bedrijven die houten pallets in de productie gebruiken, vereist een andere aanpak van de goederenstromen van grondstoffen, halffabrikaten en afgewerkte producten in productie en distributie. Grondstoffen komen vaak op houten pallets binnen en afgewerkte producten verlaten deze op dezelfde manier. Tussenin moeten de producten dus overgeladen worden op plastic pallets. Handmatig pallets wisselen is een tijdrovende en kostbare zaak. Onze automatische palletwisselsystemen, met geautomatiseerde aan- en afvoer bieden een goede oplossing om dit logistieke proces te automatiseren.

Halo Intra heeft een oplossing die bestaat uit twee wisselinstallaties: een hout-plastic wisselmachine voor de ingaande stroom van bevoorradingsmagazijn naar productie en een plastic-hout wisselmachine voor de uitgaande stroom van de productie naar het automatisch magazijn of de laadkaaien. Daarnaast zijn een aantal bufferplaatsen voor stapels kunststof en houten pallets voorzien en een centrale transferwagen die respectievelijk kunststof en houten pallets naar de wisselinstallaties verdeelt vanuit de bufferplaatsen. Voor aanvoer en afvoer van pallets zijn aparte rollenbanen voorzien. Voor transport van pallets van en naar de installatie kunnen ook automatisch geleide voertuigen worden ingezet zodat klanten hun logistiek proces verder kunnen optimaliseren.

Met het wisselsysteem van Halo Intra kunnen 5 verschillende soorten pallets worden behandeld en kan de uitgaande wisselmachine ook voor de inkomende stroom pallets kan worden gebruikt. Hierdoor blijft de aanvoer naar productie gegarandeerd.

Technische
specificaties

In line system

Volledig automatische werking  
Kettingenbanen en rollenbanen  
Alle palletmaten  
Alle pallet gewichten  
Volledig integreerbaar in uw proces  
Geheel volgens Ce normeringen  

Optioneel

Diverse bedieningsmogelijkheden  
Afstandsbediening  
Automatische pallet aan- en afvoer