Service

STORINGSDIENST

010 - 435 81 37

Type RR1

De 'Heavy Duty' voor grote en/of zware ladingen

Het "heavy duty" lid van de kantelaar familie is de RR Type 1, specifiek ontworpen voor grote of zware ladingen. Vrijwel elke RR Type 1 kantelaar wordt gebouwd volgens klantspecificatie en is in de meeste gevallen voorzien van dubbele klemmen en een draagvermogen van 10.000 Kg. De bijzondere stijl van de pallet kanteling maakt deze palletkantelaar bijzonder geschikt voor belastingen zoals staal, board en/of beton, met een breedte van meer dan 2 meter.

De RR werkt op een geheel ander principe dan de standaard 180° kantelaars. De werking van de machine is dusdanig dat de lading eerst 90° naar achteren draait om deze vervolgens 180° te roteren. Door deze uitvoering is de zware belasting gecentraliseerd op de draaitafel en hierdoor ideaal voor zeer brede of zware ladingen. De machine kan worden geleverd met een enkele of dubbele beweegbare laadtafel.

De RR Type 1 wordt veelal volledig geautomatiseerd geleverd. Dit houdt in dat met een druk op de knop de machine zijn volledige cyclus afloopt. Een goede afdoende machinebeveiliging wordt natuurlijk ook meegeleverd. De machines hebben we geleverd tot een maximaal gewicht van 10.000 kg capaciteit maar kan met aanpassingen naar behoefte verhoogd worden.

Technische
specificaties

Palletkantelaar Type RR1

Speciaal voor lange, grote en/of zware ladingen  
Standaard laad capaciteit van 5.000 kg  
Draaipunt bevindt zich altijd in het midden van de lading  
Machine kantelt naar achteren om vervolgens de lading te draaien  
Lading kan niet verschuiven  
Te beladen met een vorkheftruck en/of (bovenloop)kraan  

Optioneel

Andere pallet gewichten  
Andere pallet formaten  
Inpasbaar in een automatische lijn (rollenbaan)  
Volledig automatische werking